Kumaha Ngahontal Pangwangunan Laboratorium Sustainable?

Mangpaat plastik janten alternatif pikaresepeun pikeun kaca di lab tetep - durability na, ongkos-efektivitas jeung genah - tapi bukti dampak na on planét urang jeung satwa geus nauseating The konsékuansi, nu ngajadikeun konsumsi plastik hiji tabu perusahaan.

Model pangwangunan sustainable anu jelas muncul

Pola anu jelas pisan muncul, kalayan laboratorium nempatkeun kelestarian dina luhureun agendana - khususna ngeunaan plastik.Ieu bisa boga dampak positif signifikan dina lingkungan, sakumaha panalungtikan biosains diperkirakeun akun pikeun 1,8% tina produksi plastik global.

Naha éta tiasa ngirangan polusi lingkungan sareng ngahontal pangwangunan sustainable dina ngagunakeun bahan parantos janten perhatian seueur perusahaan.

1.Reduce pamakéan produk plastik

Seueur laboratorium milarian ngirangan pameseran plastik sadayana sareng investasi dina produk kaca énggal anu langkung gampang diolah deui.

Laboratorium sering tiasa gaduh rupa-rupa plastik pamakean tunggal sapertos wadah sampel, kendi sampel sareng pipette, tapi seueur pabrik daur ulang moal nampi plastik laboratorium kusabab résiko anu ditimbulkeun pikeun kaséhatan sareng kaamanan.Plastik nyerep kokotor, jadi teu stabil dina suhu luhur cuci, sarta hese garing, jadi kaharti yén labs getol pikeun manggihan solusi hadé.

Perusahaan farmasi, khususna, ngalih tina produk plastik ka produk gelas.Loba silinder ukur plastik ogé geus diganti ku silinder ukur kaca.Barang-barang dina kaca ieu écés rapuh, tapi nunjukkeun kumaha seriusna lab nyandak masalah palastik tunggal.

2. Ngurangan konsumsi cai

Aspék kelestarian anu sanés di payuneun spésifikasi alat nyaéta konsumsi cai.Pamakéan cai nuju janten masalah lingkungan anu penting.

Di laboratorium, loba panalungtik bisa leuwih merhatikeun perlakuan cai limbah, bari malire sababaraha léngkah atawa métode dina prosés ékspérimén anu bisa nyimpen cai.Contona, nalika meresihan parabot laboratorium, ngagunakeun washer botol tinimbang beberesih manual bisa éféktif ngurangan konsumsi cai.Statistik anu teu lengkep mendakan yén sababaraha laboratorium universitas ngabuang sumber cai anu dipikahoyong, kalayan langkung ti 20% tina konsumsi cai per bulan.Upami tiasa diwatesan sareng diawaskeun, pasti bakal maénkeun peran pikeun ngahémat cai.

Salian formasi kabiasaan jeung manajemén institusional, pamakéan élmu jeung téhnologi pikeun ngaronjatkeun utilization sumberdaya cai mangrupakeun metoda dipikaresep gede pikeun mayoritas peneliti.Ngadopsi téhnologi manajemén calakan hemat cai sarta konsumsi énergi, sarta ngagunakeun sensor pikeun ngawas konsumsi cai laboratorium.Sistem hemat cai ngaraos aliran teu normal sumber cai sareng otomatis nutup klep cai.

Kumaha ngaminimalkeun karuksakan lingkungan kedah janten prioritas luhur agenda perusahaan, anu henteu ngan ukur ngagambarkeun tanggung jawab sareng tanggung jawab perusahaan, tapi ogé nunjukkeun naha perusahaan tiasa adaptasi kana tren pangembangan jaman, nangkep pasar héjo. kasempetan, sarta sadar konci pikeun pangwangunan sustainable.


  • saméméhna:
  • Teras:

  • waktos pos: Jun-21-2022