Naon anu anjeun terang ngeunaan Incubator Orok?

Upami orok anjeun kedah angkat ka Unit Perawatan Internal Neonatal (NICU), anjeun bakal ningali seueur peralatan téknologi tinggi.Sababaraha di antarana bisa sigana intimidating jeung pikasieuneun.Nanging, sadayana aya pikeun ngabantosan panyadia kasehatan ngurus orok anjeun sareng masihan aranjeunna mimiti anu pangsaéna dina kahirupan.Salah sahiji alat anu paling penting dina NICU nyaéta inkubator orok.Ieu mangrupikeun ranjang pikeun orok anjeun anu ngabantosan ngatur suhu sareng nyayogikeun lingkungan idéal anu diperyogikeun pikeun tumbuh sareng mekar.

 

Naha orok abdi peryogi inkubator orok?

Aya seueur alesan anu béda-béda orok anjeun kedah aya dina inkubator orok.Sababaraha di antarana:

 kalahiran prématur.Ieu mangrupikeun alesan anu paling umum pikeun orok peryogi inkubator orok.Orok anu dilahirkeun awal teuing, sateuacan 37 minggu, tiasa gaduh masalah sapertos beurat kalahiran rendah, suhu henteu teratur, sareng tanda-tanda vital anu teu stabil.A incubator orok mantuan ngadalikeun suhu maranéhanana.Éta ogé bakal dipasihan rumus kalori anu luhur sareng bakal nampi perawatan anu diperyogikeun pikeun masalah anu sanés.

 kalahiran traumatis.Orok anu ngalahirkeun sesah tiasa henteu nampi oksigén anu cekap atanapi tiasa ngirangan aliran getih.Dokter tiasa ngubaran ieu ku cooling sakabeh awak.Ieu mangrupikeun pangobatan anu tiasa ngabantosan nyegah tatu otak anu tiasa kajantenan nalika orok ngirangan aliran getih.

 Sindrom gangguan pernapasan (RDS).Ieu masalah engapan disababkeun ku bayah immature.RDS hampang tiasa diubaran ku ngagunakeun mesin anu nyorong hawa ngalangkungan irung.Ieu ngabantuan ngajaga bayah inflated.Orok anu ngagaduhan RDS parah panginten peryogi tabung pernapasan atanapi ventilator.

 Hipoglisemia.Ieu gula getih rendah.Kadang-kadang kajadian nalika orok prématur, ngagaduhan inféksi, atanapi dilahirkeun ka awéwé kalayan diabetes gestasional.

 Sepsis atanapi inféksi sanés.Orok prématur aya dina résiko luhur inféksi.Éta panginten peryogi antibiotik ogé pangobatan anu sanés.

 Korioamnionitis maternal.Kaayaan ieu lumangsung nalika aya baktéri dina mémbran anu ngurilingan orok, cairan ketuban, atanapi umbilical cord.Ieu bisa ngabalukarkeun inféksi dina indung jeung orok.Orok meureun perlu diubaran ku antibiotik.

 

Naon Anu Dilakukeun Inkubator Orok?

Inkubator orok nyayogikeun lingkungan anu idéal pikeun orok anjeun mekar.Barudak, khususna anu dilahirkeun prematur, tiasa gaduh masalah ngatur suhu awakna.Ieu, sareng kanyataan yén aranjeunna henteu gaduh seueur gajih, ngajantenkeun aranjeunna rawan hipotermia.Hipotermia nyaéta nalika awak anjeun kaleungitan panas langkung gancang tibatan anu tiasa ngahasilkeun.Ieu tiasa nyababkeun komplikasi sapertos oksigén jaringan rendah, sesah engapan, sareng ngalambatkeun kamekaran.

 Inkubator nyegah hipotermia ku ngabantosan orok anjeun ngajaga suhu anu optimal.Kadali suhu dina inkubator orok tiasa diatur sacara manual atanapi otomatis dumasar kana suhu orok anjeun.Incubator orok ogé dianggo salaku humidifiers.Ieu ngabantosan ngajaga orok anjeun tina masalah kulit.

 Fitur séjén tina incubator orok nyaéta ngabantosan ngahalangan sora.NICU tiasa janten tempat anu sibuk sareng nyaring.Inkubator ngajaga orok tina bising sareng cahaya langsung anu tiasa ngaganggu aranjeunna sareng nyababkeun gangguan bobo, paningkatan tekanan darah, sareng setrés anu teu perlu.

 

Naon Rupa-rupa Inkubator Orok?

Aya sababaraha jinis inkubator orok anu béda, sareng orok anjeun tiasa aya dina jinis anu béda dina waktos anu béda-béda gumantung kana kabutuhanna.Ieu kalebet:

 Buka-kotak inkubator.Ieu nyadiakeun panas underneath orok tapi disebutkeun kabuka.

Inkubator kotak katutup.Jinis ieu ngagaduhan sistem filtrasi hawa seger anu nyegah leungitna Uap tina hawa sareng ngabantosan nyegah inféksi.

Inkubator témbok ganda.Jinis ieu ngagaduhan sistem témbok ganda pikeun panyalindungan langkung seueur tina panas sareng leungitna Uap.

Servo-kontrol incubator.Inkubator ieu tiasa diprogram pikeun nyaluyukeun tingkat suhu sareng kalembaban dumasar kana sensor anu napel orok.

Inkubator angkutan.Ieu dipaké pikeun mindahkeun orok ti hiji tempat ka nu sejen, kayaning ti hiji bagian tina rumah sakit ka nu sejen atawa rumah sakit béda sakabehna.

Pencét tautan di handap pikeun diajar langkung seueur ngeunaan OLABO Incubator Orok:

https://www.olabosci.com/olabo-infant-incubator-bk-3201-product/


  • saméméhna:
  • Teras:

  • waktos pos: Sep-08-2022