Laboratorium P2

Laboratorium P2:Laboratorium dasar, cocog pikeun faktor patogén anu nembongkeun bahaya sedeng atawa poténsial pikeun manusa, sato, tutuwuhan, atawa lingkungan, moal ngabalukarkeun ngarugikeun serius ka sawawa cageur, sato, jeung lingkungan, sarta mibanda ukuran pencegahan sarta pengobatan éféktif.

Laboratorium P2 mangrupikeun klasifikasi tingkat kasalametan laboratorium biologis.Dina rupa-rupa jinis laboratorium ayeuna, laboratorium P2 mangrupikeun laboratorium kaamanan biologis anu paling seueur dianggo, ratingna nyaéta P1, P2, P3 sareng P4.Organisasi Kaséhatan Dunia (anu) nurutkeun darajat bahaya tina pathogenicity jeung inféksi, mikroorganisme tepa division pikeun opat jenis.Numutkeun kaayaan alat sareng téknologi, laboratorium biologi ogé dibagi jadi 4 (umumna katelah laboratorium P1, P2, P3, P4).Tingkat 1 nyaéta panghandapna, 4 nyaéta tingkat pangluhurna.

微信图片_20211007104835

Syarat Instalasi:

1. Rohangan instalasi minimum pikeun Laboratorium P2 nyaeta 6 .0 * 4.2 * 3.4 m (L * W * H).
2. Lantai kudu datar kalawan varian kirang ti 5mm / 2m.
3. Persiapan situs awal kedah kalebet:
1) Wiring pikeun 220 V / 110V, 50Hz, 20KW.
2) Sambungan pipa pikeun cai sareng solokan.
3) Sambungan pikeun jaringan sareng kabel telepon.

P2 Laboratory
微信图片_20211007105950

Dina lab BSL-2, kaayaan di handap ieu kedah aya:

Panto
Panto anu tiasa dikonci sareng diamankeun kedah dipasang pikeun fasilitas anu ngagaduhan tempat larangan.

Umum
Pertimbangan kedah dipasihkeun pikeun milarian laboratorium énggal jauh tina tempat umum.

Tilelep
Unggal laboratorium ngandung tilelep pikeun cuci tangan.

beberesih
Laboratorium dirancang supados tiasa gampang dibersihkeun.Karpét sareng karpét di laboratorium henteu pantes.

Bangku Tops
Puncak bangku kedap cai sareng tahan kana panas sedeng sareng pangleyur organik, asam, alkali, sareng bahan kimia anu dianggo pikeun ngadekontaminasi permukaan sareng alat.

Perabot Lab
Perabot laboratorium sanggup ngadukung beban sareng panggunaan anu diantisipasi.Spasi antara bangku, lomari, sareng alat tiasa diaksés pikeun beberesih.Korsi jeung parabot lianna dipaké dina karya laboratorium kudu ditutupan ku bahan non-lawon nu bisa gampang decontaminated.

Kabinet Kasalametan biologis
Kabinét kaamanan biologis kedah dipasang ku cara anu fluktuasi tina suplai hawa kamar sareng hawa haseup henteu nyababkeun aranjeunna beroperasi di luar parameter pikeun ngawadahan.Tempatkeun BSC jauh tina panto, jandéla anu tiasa dibuka, daérah laboratorium anu sering diumbara, sareng alat-alat anu berpotensi ngaganggu sanés pikeun ngajaga parameter aliran hawa BSC pikeun ngawadahan.

Stasiun Cuci Mata
Stasiun cuci mata sayogi sayogi.

cahayaan
Iluminasi cekap pikeun sadaya kagiatan, ngahindarkeun pantulan sareng sorotan anu tiasa ngahalangan visi.

Ventilasi
Henteu aya sarat ventilasi khusus.Nanging, perencanaan fasilitas énggal kedah mertimbangkeun sistem ventilasi mékanis anu nyayogikeun aliran hawa ka jero tanpa resirkulasi ka rohangan di luar laboratorium.Upami laboratorium ngagaduhan jandela anu muka ka luar, aranjeunna dipasangan layar laleur.